2017. február 14., kedd

Koreai trendek 3. rész: A lejtett ajak.

Beszéljünk kicsit a rúzsokról! 
(Annyira csini!)

rúzs szinte alap egy koreai nőnél, elengedhetetlen kelléke akár egy hétköznapnak. Utcára, étterembe, randira, tárgyalásra vagy bárhová, ahol látják az emberek a szád, felkenik. Viseletének "hogyan"-ját ezek a helyek azonban meg is határozzák. 
 Egy sima naphoz ízléstől függően ki erősebben, ki halványabban hordja. Az éttermi látogatások alkalmára az evés miatt enyhébben kenik fel. (Bár van aki ennek ellenére is inkább az erős hatást részesíti előnyben, de az bizony perceként ellenőrizgeti a száját). Tárgyalásra mindenképp a halvány, alig látható formáját választják, míg a bulikra természetes a figyelemfelkeltő, erős színt.

(Egy sima nap)

(Étterem?)

(Utcára)

Szóval igen, bárhová menj is, nőként nem hagyhatod le a minden körülmények közt megfelelő rúzst. 

(Csak nőként????)

És itt jön témába a trend.
Enyhébben vagy erősebben felkent rúzs? Melyik? Ha nem tudsz dönteni, a koreaiak erre is kitaláltak valamit. Legyen mindkettő! A "lejtett ajak" felbukkanása talán egy nyugati trendből származhat, vagy inkább annak a "koreaira" gondolása. 
 Mostanában divat két színt, de mindképp egy világosabbat és sötétebbet, használni az ajkakra. Amíg nyugaton többnyire a száj kontúrjánál használják az erősebb színt és befelé haladva kenik fel csak a világosabbat, hogy kihangsúlyozzák vele a szájat, a koreaiak épp hogy az ellenkezőjét teszik.

Nyugati stílus:
1.

2.

Míg itt a világosabb és sötétebb szín bármely kombinációja lehetséges, addig a koreaiaknál a világos szín szinte mindig adott: fehér alapozó. Ez úgy néz ki, hogy bekenik a szájukat fehér alapozóval, majd a belső ajkakra általában piros, vagy rózsaszín színt tesznek. Így kicsit olyan hatást kelt a száj, mintha félig eltűnt volna, de azért még is ott van domborulataiban. Erre egyébként született külön rúzs fajta is, mely felkenésével nem kell alapozót használni. Mondanom sem kell a trend a japánoknál és kínaiaknál is elterjedt.

Koreai stílus:

A rúzsok:


Ahogyan készül, ha alapozót használunk:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése