2017. február 14., kedd

Bangtan Boys: A banda.

A Bangtan fiúcskák


A csapat a Big Hit Entertainment keze alatt "született", ami a a fiúk debütálásáig nem igen dédelgetett híres bandákat, szóval ők hozták meg a cégnek a nagyobb hírnevet.

Nézzük azt a "születést":
 A Bangtan első tagja Rap Monster volt, aki már korábban is debütált volna, de a banda, amibe beválogatták útközben feloszlott és rajta kívül még J-Hope tartott ki a cég mellett. Ezek után csatlakozott Suga (, ha jól tudom) az utolsó tag pedig Jimin volt. x3 A debütálás előtt sorra fedték fel a tagok kilétét. Végül két hármas csapatokban mutatkoztak be, két átdolgozott dallal. ÁLLJ! D: De hisz heten vannak!!! Bizony ám, de V-t valamiért szinte az utolsó pillanatokig rejtegették. Fogalmam sincs miért. Talán úgy gondolták a világ még nem készült fel lelkileg Mr. TaeTae hihetetlenül különleges személyiségére. (Vagy csak akkor hozták le a Marsról!)

Ugye, hogy ugye?

Az első csapat: Rap Monster, Suga és Jin, az idősebbek, a középiskola utáni életről rapperlenek az "Adult Child" (Felnőtt gyerek) nevű számban. A másik csapatban pedig: Jungkook, Jimin és J-Hope énekelnek, a fiatalabbak, a középsulis életről, meg az érettségiről. A Young and Wild and Free, Snoop Dog dalát dolgozták át és "Graduation Song", azaz érettségiző dal lett a címe. Később aztán mikor utolsóként V-t is leleplezték (akinek egyből hatalmas sikere lett a közönségnél) Jiminnel mutatkozott be a "'95 Graduation", azaz a '95-ös érettségizők című számmal. 
2013 június 13.-án pedig végül debütáltak. <3 font="">

A dalok:
(Jungkook átérzni, a "Danger" forgatás napja)

Első fő daluk a "No More Dream" volt, ezzel a dallal vonultak be a K-pop világába, mint Bangtan Boys. A dal célja lényegében az, hogy szembesítse a mai koreai fiatalokat, hogy milyen kicsinyes álmokkal élnek. Ezek után a debut stage-en ezzel a dallal léptek fel és hozzátették második számukat is a "We are Bulletproof"-ot, aminek egyébként két változata is született, és amivel bemutatták a bandájukat. Ezek után még mindig maradtak az iskolás éveket bemutató daloknál, és így született meg a "N.O" című számuk, ami nem épp finoman fejezi ki, hogy koreában a tanítási rendszer alatt a fiatalokon túl nagy a nyomás. (Ezt a számot egyébként egy koncepció váltást bemutató kis klip előzte meg a "Conception Tailer") Következőnek aztán, a fiúk azon száma, amely igazi áttörés volt és főként ezzel kerültek a köztudatba, a "Boy in Luv" jött, ahol már megmutatták a sármosabb, nagyfiúsabb oldalukat is. Miután aztán lezajlott ez a "cool" korszak, a fanok döbbenetére egy enyhébb, finomabb dallal álltak elő, ami egy gyönyörű szerelmes dal lett, a"Just One Day". 1 éves, így egy átdolgozott számban írták meg és énekelték fel ezzel kapcsolatos érzéseik. Ez a dal a "So 4 more" címet kapta. És ezzel el is érkeztünk szinte a jelenbe, mert a fehér és lágy színeket a következő korszakukban már át is vette a fekete szín és a vadság. A Dark and Wild korszakhoz idomítva a címet következő fő daluk tehát a "Danger" lett. Későbbiekben a Dark and Wild albumból második legnépszerűbb számukat a "War of Hormone"-t vették fel.

További dalok megjelenés szerint:

I need you (2015 április 29.)
Butterfly (2015)
Run (2015)
Fire (2016)
Save Me (2016)
Spring Day (2017)

(A számok egyes címeire kattintva 
elolvashatod az elemzésük és MV értelmezésük is.)

Well, igen, a fiúk 2013-tól kezdve egészen máig már 15 MV (music video) -vel büszkélkedhetnek és rengeteg díjjal. Például ők nyerték meg az Év Újoncai díjat és számos egyéb rendezvények és szavazások első helyeit. c:

Műsorok, amikben láthattuk őket:
Nem hiszem, hogy az összeset fel tudom sorolni, de azért nézzünk néhányat. Elsőként és ugyebár újonc csapatként a "Rookie King" nevezetű 8 részes műsorban szerepeltek, ahol tulajdonképpen hétről hétre megszívatták őket. Volt amiben főző tehetségüket kellett bemutatniuk, volt ahol versenyezniük kellett egymással és volt ahol kártyát húztak és, aki a halálfejes kártyát húzta az csúnya büntetést kapott. Egyébként ennél a kártyásnál volt V és J-Hope kiemelkedően fantasztikus jelenete, ahol egy tradicionális koreai film 2 meleg szereplőjének kellett a bőrébe bújni és a jelenethez hűen megcsókolni egymást. És itt teljesedtek ki a V-Hope-ot shippelő fanok.

Aztán őőőőő... hát nem igen emlékszem másra, csak sok fellépések előtti feladatot teljesítő dolgokra, mint például a "Just One Day", azaz az egynapos küldetés.Ez az egyik kedvencem, mivel itt aztán lehet röhögni rajtuk és szerintem ez az egyik legjellemzőbb video, rájuk nézve. Lényegében, ha valaki nem értené az angolt, férfias színű rózsaszín leveleket kapnak, melyben mindenkinek megvan írva a maga "Egy napos küldetése". Sugának egy napig a leghelyesebb tagot kell eljátszania és szegény még meg is kérdi a kamerába: Miért most nem én vagyok? o.O Jinnek, a legidősebbnek 1 napig szolgának kell lennie. V a leader szerepet tölti be egy napig. Rap Monster-nek minden kívánsága teljesül. J-Hope csak tradicionális énekléssel közölheti a dolgokat. Jungkook a show champion producere lesz (vagy mi), és most jön a legfantasztikusabb... Jimin egy napra LÁTHATATLAN lesz a csapat számára. Hát, hogy én mit össze nem szakadtam azon a gyereken. A többiek, ahogy felolvassa az ő levelét, elkezdenek nézelődni, hogy: Csak hatan vagyunk? D: V pedig már is leaderként viselkedne, de Rap Monster azt kívánja, hogy legyen ő is láthatatlan, így tulajdonképpen őt és Jimint ki is iktatják.
 Itt a video erről:


Ezen kívül még van egy 8 részes műsoruk, az "American Hustle Life", ami tulajdonképpen az Amerikai utukról szól, amikor kiutaztak oda, hogy még többet tanuljanak a rappről és hasonlók.
Ezen kívül voltak már a Weekly Idolban, Beatles Codeban és az After School Clubbban is, amikben általában idolokat és dorama sztárokat hívnak meg, meg ott reklámoznak.

Bangtan Boys, tények és érdekességek:


(Jungkook könnyek közt kifejezi a rajongóknak szeretetét.)
1.
Úgy gondolom, hogy ez a csapat saját magának köszönheti a sikerét. Talán csak Rap Monsternek volt megalapozva valami, mert ő előtte is reppelt és a Block B Zicojával írt dalszövegeket, de ezen kívül ők nem azért futottak be, mert apucinak, anyucinak híres vállalata van, vagy pénzesek, esetleg jó céges kapcsolataik voltak. Van néhány banda, és említsük itt meg akkor már példaként a Block B-t, amiben a csapat nagy része vagyonos szülök gyereke. Ziconak alapból a testvére is egy K-pop banda tagja. A Bangtan viszont nem így kapaszkodott fel. Rengeteg szövegükben reppelnek arról, hogy őket lenézték, nem vették komolyan, ők a semmiből indultak és keményen küzdöttek az álmaikért. Látszik, hogy ők ezt tényleg nagyon akarták és minden egyes pillanatban a kamerák előtt állva mosolyukkal és könnyükkel hálálják meg, hogy a rajongóik kitartanak mellettük és szurkolnak nekik. Vannak csapatok, ahol látszik, hogy nincsenek összhangban, vagy éppen, hogy megvannak, (EXO) de rajtuk látszik, hogy tényleg olyanok, mint egy család. Így tehát úgy gondolom, hogy a sikerüket ők teremtették elő a hatalmas akaraterejükkel és azzal, hogy összhangban vannak egymással. Ne feledjük a Big Hitnél ők az első kiemelkedő csapat és már rengeteg mindent elértek már első évük alatt.

2.
Állítottak egy top listát a legfegyelmezettebb bandákról. A Bangtan Boys nem szerepelt a listán.
De ezen nem is csodálkozunk, hiszen elég önfejű egy banda és a tagok sem épp a példás magatartásukról híresek. Többen ezért is imádják őket.

(V... Soha nem ismerhetünk meg igazán) XD
3.
A banda egyik aduásza V. Suga eleinte azt hitte, hogy V csak megjátssza, hogy ilyen furcsa, de időközben rá kellett jönnie, hogy valójában nem. Gyakran azt mondják, hogy egy 4D világban él, vagy pedig ufonak nevezik. Emellett olyan tud lenni, mint egy szőke nő. Mikor pedig főztek és V Sugával és J-Hopeal volt egy csapatban, Jin azt nyilatkozta V-re, hogy ő a csapat fekete lyuka, mert nem tud főzni. XD 

4.
A csapatban érdekességnek számít, hogy Jin a legidősebb tag, még sem ő lett a leader, hanem Rap Monster, mert neki sokkal nagyobb kiállása és tisztelete van a tagok szemében. Ugybár ez a gifből is kivehető. xD
5.
A bangtan rajongói csoportot ARMY-nak hívják, ami magyarul hadsereg, de a rajongók is így nevezik magukat. c:

Kapcsolatok a bandában:
Ez az a rész, ahol már inkább csak úgy írnám, hogy ez már a személyes meglátásom és véleményem, mivel nem tudhatom mi folyik a színfalak mögött, csak a kamera elé látok.
Tisztázzuk, a bandából mindenki kijön mindenkivel, de azért még is látszik, hogy ki kivel van igazán egy hullámhosszon. Szerintem, ami a legegyértelműbb és legegyszerűbb kapcsolat, az Suga és Rap Monster közt jött létre. Ők ketten a legkomolyabbak a csapatban, ritkábban ökörködnek, mint a többiek, gyakran ők a szóvivők és higgadtabbak is a tagoknál. Rap Monsternek egyszer feltették a kérdést, hogy kinek a világát akarja jobban megérteni, és ő Sugát választotta, mert szerinte érdekes és mély világa van és őt is választotta, mint hozzá legközelebb álló személy. Na és akkor itt jönnek a "szerelmi sokszögek". Jin a debütálást követően az első hónapokban V-t választotta, mint hozzá legközelebb álló tagot, V viszont Jungkookot választatta, aki maga is V-t jelölte meg. Így tehát Jint eleinte legtöbbször V-vel vagy Rap Monsterrel láthattuk, de az idő elteltével, valahogy mostanában úgy veszem észre, hogy Jin J-Hope-al van a legtöbbet.

És akkor Vkook rajongás kiélése 3... 2... 1...

 Itt részegen ők pózolnak aznap és ki tették twitterre->
Sukira Rádió beszélgetés:
 J-Hope és Jin párossal egybekötött Vkook (Jungkook és V):
Jin: Van egy tag, akivel megosztanám a szobám.
Jimin: Jimin?
Jin: Nem. Én J-Hope-ra gondoltam.
V: Nekem is van valaki, akivel megosztanám a szobám.
Jimin: Aw, ennek már muszáj nekem lenni, köszönöm ember!
V: Az Jungkook!

 Legtöbb esetben egymás mellett ülnek, vagy állnak.

 Ez meg olyan vicces XD J-Hope és V pózol és akkor: JUNGKOOK.->

Na és akkor ez csak pár példa volt a sok millióból. Volt egy adás, ahol Jin arról beszélt, hogy V és Jungkook mennyire idióták, és amikor egybe tesszük őket az kész katasztrófa.
Na jó, de akkor mivan a mi drága Jiminünkel? Én úgy látom V-vel és Jungkokkal jön ki a legjobban. És akkor itt derül fényre a kínos igazság, amit mindenki tud. Jimin viszonzatlan "szerelme" Jungkook iránt. Jimin folyton mindig mindenben Kookit választja, megfogja a kezét stb, de a kis maknae ezt sokszor nem veszi figyelembe...


Amikor feltették Jiminnek a kérdést, hogy ha lenne egy napja, akkor mit tenne, ő azt válaszolta Jungkookkal menne randizni. Jungkook erre csak kínosan nézett. Rap Monster meg hátraküldte őket, hogy: Menjetek nyaralni. Jungkook ekkor azt válaszolta: Ő kockulna. x')
Következőleg egy rádióba tették fel a kérdést Jiminnek, hogy kivel menne és hova ha lenne egy napja szabad. Jimin azt felelte Jungkookkal utazna el kettesben. Jungkook megint csöndben maradt, mire Suga beszélt helyette, hogy Jungkook nem akar Jiminnel menni. És még volt pár ilyen eset, szóval szegény Jiminie folyton le van koptatva. Ámbár J-Hope nem utasítja soha vissza. lol

Szóval nagyjából ennyi lenne. Remélem írtam néhány újdonságot és várom kommentjeitek, vagy meglátásaitok/véleményetek, ha esetleg van. c: Búcsúzóul pedig, itt egy vicces gif. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése