2017. február 13., hétfő

K-pop gyors talpaló 2. rész: Az idolok élete.

Mostál, takarítottál és kávét hordtál ki gyakornoki éveidben, majd beválogattak egy csapatba és túl vagy a debütáláson is. Gratulálok, sikeresen bekerültél a k-pop világába. Meg is kezdheted a fényűző életet... Őőőő, vagyis még nem egészen...Mostantól kezdve törleszthetsz a cégednek, hogy amit beléd és a csapatodba fektettek azt visszafizesd, ezen kívül nem lehet barátnőd/pasid és viseld el az őrült rajongókat, akik átverekszik magukat Darth Veder-en, majd megküzdenek érted Voldemortal és végül lenyomják Sauront is, hogy két másodpercre láthassanak téged.

*sasaeng - így hívják a megszállott fanokat*


Alvás? 
KÁVÉ! A rengeteg showműsor, fellépés, rádióadás és egyéb mellett szinte csak az ezek közti szünetekben van idejük aludni, így képesek bárhol elaludni, akár a széken is.


Magánszféra? AZ MI? Elég nehéz úgy, hogy a csapatoddal laksz, alszol, eszel és szinte már zuhanyzol is. Ráadásul életed minden egyes napján fotóznod kell magad, vagy mások fotóznak és közben körbevesznek a kamerák. Épp fogat mosol? Ne tévesszen meg a békés, nyugodt este hangulata, mert bármikor rád törhetnek egy kamerával. Na jó, ez talán túlzás~ De például ha van egy elvetemült csapattag, aki éjjel nem tud aludni, ezért úgy dönt, hogy felveszi, amint épp édesen alszol, az már valószínűbb.

Itt például a Bangtan Boys V-je szórakozik szegény Jungkookkal, aki már alszik.

És, ha már a csapat: Kik is vannak egy K-pop csapatban?
A bandákban általában van egy LEADER. Őt a banda választja ki vezetőjükként. Általában olyanra esik a választás, aki a legjobban össze tudja tartani a csapatot és többségében tisztelik és hallgatnak rá. Ő az, aki a csapat nevében beszél és ő magyaráz ki mindenkit, ha butaságot csinálnak.
Aztán van a MAKNAE. Ez koreában annyit tesz, egy csoporton belül a legfiatalabb. Tehát akit maknae-nak neveznek, az a legfiatalabb közülük, mint például a fenti videóban szúszókáló Jungkook. :3 Általában minden idősebb tag őket piszkálja. x3
Aztán van még a VIUSAL, aki a különleges kinézetével teszi menőbbé a csapatot.
És persze a csapatban mindig van a Sang Namja, azaz a legnépszerűbb fiú.
A fiatalabb fiú tagok általában hyungoknak, (idősebb) tesóknak szólítják a banda idősebb fiú tagjait, az idősebb lányokat noonának, azaz nővérnek.

Nos, tovább mélyedve az idol életbe azért van, amiért még is megéri belefogni. Ha híresebb vagy, akkor utazgathatsz, világot láthatsz és rengeteg emberrel ismerkedhetsz meg. A rajongóid támogatni fognak és szurkolni neked. A csapatodra pedig mindig számíthatsz, ők tartják érted a hátad. Így hát:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése