2017. február 13., hétfő

BTS: Fire - MV elemző

Jimin: Mit tegyünk? Ez ÉG!
Rap Mon és Jin: Yoo, swag.
V: Ezazz!
Jungkook: Jimin az az én szemüvegem!
Suga: ...
J-Hope: Ebből baj lesz. *kényszer mosoly*

Na akkor szerintem vágjunk is bele!

(Az ARMY-k próbálják kezelni a FIRE mv-t)

Gyerekek komolyan... Hogy lehetnek minden comeback-jükkel egyre jobbak? Még ha kritikus szemmel is nézem akkor is erőteljes, mindent beleadott, energikus lett, a tánc pedig... hát a tánc az:


És akkor komolyság 3, 2, 1...

Az MV története, amit hallottam és/vagy leszürtem:

Mint tudjuk a "FIRE" a "The Most Beautiful Moment in Life" trilógia utolsó, záró albumának dala ill. klipje. A trilógia a fiatalság legszebb pillanatait volt hivatott összeszedni és ebbe beletartoznak a fájdalmas, zavarodott, magánnyal és megértetlenséggel kapcsolatos érzések is. Összeszedtük miről szól az I Need You, a Butterfly és ugyan kimaradt a Run jelentése ( x"D ) foglalkozzunk most a Fire-al, illetve a Young Forever Epilogussal.
.

Megint több elmélet született, habár csak 1 napja van kint az MV.
.
"Fire" elejéhez vegyük alapul a "Young Forever" klipjét. A Young Foreverben mindannyian egy kerítés labirintusban bolyongnak - ez nyilvánvalóan az elveszettség, a kiút keresését szimbolizálja. A labirintusban mindig döntened kell: jobb vagy bal oldal, merre induljak? Ilyen a fiatalság is. Az ember nem tudja merre megy, csak bolyong, remélve, hogy jó az irány és végül kitalál valahová. A fiúkat a "merre menjek?" döntés hozatal súlya nyomja. A végén láthatjuk, ahogyan mindannyian kitalálnak ebből a labirintusból és szabadon futhatnak a térben bármerre, együtt. Vagyis rátalálnak a szabadságukra!
.

És akkor itt jön a FIRE eleje. Mindenki a "YOUTH", vagyis "fiatalság" szóval felcímkézett kerítés mögött áll, hallgatva a "Dope" zenéjüket, ami ugyebár arról szól, milyen keményen dolgoznak. Egyszercsak megjelenik a kerítésen túl egy fekete kabátos alak.
Egyesek szerint, mikor Suga kiugrik a kerítés mögül a "fiatalság halálával" fog kezet, ami logikus is lenne a fekete szín és elrejtett arc nyomán, de van itt még valami... Láthatjuk, hogy az alak maga összeköttetésben van valamivel egy zsinor által. Lóg le a kabátjáról bele a vízbe és vezet valamerre, a képernyőn túlra. Elvileg az internetet akarja szimbolizálni és a HATER-eket, vagyis a gyűlölközőket, akik nyilván nem vállaják az arcuk, csak nagyokat mondanak a számítógépük mögött ülve. Suga talán ezekkel az alakokkal fog kezet és "égeti őket fel" a tehetségével és a zenéjével.




Kiugrik a fiatalság kerítése mögül, azaz éretté válik, hogy lekezelje az utálkozókat.

A végén a klipnek pedig Suga azt mondja: Megbocsátok neked! Azaz megbocsátja a névtelen és arctalan utálkozóknak, hogy lenézik a BTS-t, mert ők biztosak a tehetségükben és sikerükben és ez a lényeg, nem pedig, hogy más mit gondol róluk.
.
.
Így akkor logikusan következik az, hogy mikor elindulnak a "piros fényes terem" felé, ott már a fanok várják őket, akik támogatást nyújtanak számukra és "megtartják", előrébb viszik őket, mint V-t is a tömeg.
.

.
A tűz végig a szenvedélyük és a fiatalságuk szimbóluma.
.
A klip további tartalma, hogy ők is ugyan olyan fiatalok, mint mások, ők is ugyan úgy beszélnek csúnyán és rúgnak néha be. "Fejezd be az összehasonlítgatást, én is csak ember vagyok" - olvashatjuk a magyar szövegét. Ők is hibáznak néha, de "ez rendben van".
.
Miért égnek a járművek?
Jó kérdés... xD Arra a következtetésre jutottam, hogy bármerre járjanak is, bármivel utazzanak is, mindent felégetnek maguk után. A másik meg, hogy V játszik egy videojátékkal, amiben lebombázza az autót és égni kezd és akkor a valóságban is ez történik. Az utolsó dolog, amit tűz ér, az a mikrofon, amit Rap Monster húz maga után. Ezt nem igen kell magyarázni. Lereppeli a világot. :D
.

Az MV, magyar felirattal, ha újra akarod nézni,
vagy még nem láttad:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése