2017. február 14., kedd

Koreai trendek 2. rész: A "heart sign" formái - Szíves frufru.

A szeretet jelképe a szív görbülő alakja. Egy igen kedvelt "sign", amit manapság naponta használunk facebookon, kommentekben vagy akár tortán, ajándékokon, leveleken vagy bárhol máshol. Mivel használata ennyire közkedvelt, természetes, hogy non-verbális módjai is kialakultak. Na de pontosan hányféle is? Nyugaton a legközkedveltebb és legismertebb szív jel ez:


Ennél igazából nem is nagyon jutottak tovább, de Európában sem beszélhetünk ennél nagyobb "áttörésről". lol
És akkor itt jön képbe korea...

(Eyyy, annyira tudtam)

Koreában ugyan is ennél jóval több "heart sign"-ról beszélhetünk. Ők vagy hatféle módon képesek szív jeleket mutatni. Lássuk is ezeket képekben:

1. Általános szív

2. Az egész alakos szív.

 3. A hüvelyk és mutató ujjal formált szív.

 4. Középső és mutató ujjal formált szív.

 5. Közös egész alakos szív.

6. ?????

És akkor itt jön a lényeg. A mostanában igen nagy népszerűségnek örvendő haj trend, amibe a Dél-Koreai fiatalok egyenesen beleszerettek. Úgy hívják:  (하트 앞머리) hateu aap muhri, aminek a jelentése annyit tesz: "Szív-frufru haj". A késő tinédzser korúak és a húszas éveikben járó fiatalok körében népszerű leginkább, akik többnyire instagramon és twitteren osztják meg képeik. A hajviselet nem a mindennapokra lett tervezve, inkább csak aranyos és érdekes látványt nyújt a képeken, ezért szeretik annyira.






A trend nem csak a lányokat érinti. Néhány fiú is elszórakozik ezzel a trenddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése