2017. február 14., kedd

Koreai trendek 1. rész: Vedd fel magad miközben eszel!

A "Meokbang"

Koreában sok érdekes trend alakul ki mostanában. Legyen szó sminkelésről, öltözködésről vagy bármely más témáról, mindig ki tudnak találni valami furcsa őrületet. Több ilyenről is szó fog esni a blogon, így kezdjünk is neki az első trendnek, amit k-pop körökben talán a Bangtan Boys-os Jin-től ismerhettek meg a legtöbben. A trend lényege, hogy vedd fel magad miközben eszel!
 Bár laikusan azt hihetnénk, hogy az "Egyél Jinnel" egy egyedi Bangtan találmány, valójában több Koreaival is lehet enni az interneten...

(Várj... mivan?)

Igen... Ha beírjuk a youtube keresőbe, hogy "mukbang" rengeteg, a kamera előtt étkező koreait (és nem koreait) találhatunk, akik felveszik magukat evés közben. Tehát Jin is "mukbangol". LOL

(Omnomnomn)

És akkor most magyarázat!
Hangullal írva: 먹방. Betűkkel írva: meokbang. A jelentése olyasmi, mint az "Evős adás". Egy teljesítmény típus, melyben a fogadó (külföldiül: hoszt) nagy mennyiségű ételt fogyaszt el a kamera és egyben a közönség előtt. A dolog nem csak a koreai ételekre terjed ki, hanem bármire. Pizzától kezdve McDonalds-on át mindent lehet enni, a lényeg, hogy egyél (és minél többet) majd vedd fel kamerával!

(Ma is tanultam valami újat)

 Ez egyébként nem egy új keletű trend hiszen a 2000-es években vált népszerűvé Dél-Koreában. A szó muk-bang egyébként az "enni" (먹는meokneun) és "adás" (방송bangsong) szavakból tevődik össze. 

És most lássunk egy-két ilyen videot:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése