2017. március 12., vasárnap

Frissítő tavasz - sakura outfit inspiráció

Hamarosan itt az igazi tavasz! 
A hóvirágok már mosolyognak a kertekben és a madarak is érkeznek vissza. Bár az időjárás még nem épp az évszaknak megfelelő, remélhetőleg az is szép lassan melegedik. Addig is tavasz váróként úgy döntöttem alkotok ide egy "hangulat bejegyzést". Főként tavalyi képekből és gyűjtésből.
   BTS - I need U
 A tavasz számomra... egy pezsdítő, mindig új energiákkal teli évszak. Maga az újjászületés, a könnyed felsóhajtás a hosszú tél után. Minden kivirágzik, újjá éled, visszatér és élettel telivé lesz. Számomra nincs is annál szívderítőbb, mint mikor a táj zöldbe borul. Valahogy sosem győzöm kivárni. Mikor ülök a buszon befelé tartva a városba mindig a növényeket szuggerálom, hogy: "Gyerünk, nyíljatok már ki, kérlek!" Persze minden a maga idejében történik, így a fákat nem hatja meg az én sürgető kérésem. A természet nyugodtan, a maga ritmusában éledezik, én pedig már nem férek a bőrömbe, hogy végre láthassam a színeket azok után a hosszú, szürke hónapok után.

Tavaszi outfit inspirációja a sakura.

Zene: Vivaldi tavasza élénk és virágzó, Beethovené pedig könnyed és elegáns.
   

A "magyaros" tavasz sárga az aranyesőtől, lila az orgonától és bolyhos a barkától. Aztán ott van a húsvét, a tojásfestés, a locsolkodás, a májusfa állítás és a zajos majálisok. Ezek az események mind a tavasz meghatározó részei hazánkban, ám az én - részben távol keleten élő - lelkemnek még is van egy ezeknél is meghatározóbb eseménye az évszakban. A cseresznyefák kivirágzása.


A Japán kertben (Elte Füvészkert) bóklászva néhány kép a cseresznyevirággal.

Cseresznyevirág. Sakura... Az a rózsaszín szirmú csoda, mely százával mosolyog ránk a cseresznyefák lombjain, s mely lehullva különleges szőnyeget képez a földön számunkra. 

Felirat: Az évszakok megismételték önmagukat.
Alkalomról alkalomra megszülettek.

Felirat: A gyorsaság, mellyel a cseresznyefa virágok lehullnak. Az 5 centiméter per másodperc.


Cseresznyevirág süti


Egy napon... mindenképp ki szeretnék menni Japánba tavasszal, mikor nyílnak a cseresznyefák. Az egész ország olykor egy álomszerű, rózsaszín ködbe burkolt világ, melynek Istene csupán egy védtelen virág. Igen... azt hiszem, az a szelíd atmoszféra és a nyugalommal ötvözött hangulat pont nekem való lenne. Elrejtőznék a tömegben, elvesznék a táj változékonyságában és lennék, aki mindig is voltam: egy csendes utazó, akinek társául a jelen pillanat varázsa szegődött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése