2017. március 24., péntek

Az első Indiai. - let's try indian foods.

 Delhi Darbar, Budapest.
Minden kultúra érdekel és ebbe természetesen az ételek ismerete és megízlelési is beletartozik. Itt jött szóba, hogy Kyrával a 7 éves (barátság) évfordulónkra próbáljuk ki végre az indiait. Nagyon régóta terveztük már, hogy elmegyünk egybe, de valahogy sosem jutottunk el odáig. Azonban mit hoz a véletlen, a múltkor pont elsétáltunk egy mellett a városban és akkor döntöttük el, hogy ide fogunk betérni legközelebb.

Az első benyomások.
Amikor beléptünk, a hely teljesen üres volt, így elsőre azt hittük zárva van. Ám, mint kiderült egyszerűen csak mi jöttünk olyan időben, hogy épp senki nem igényelte még a vacsorát, az ebéd idő pedig már elmúlt. (Meg gondolom a hétköznap is rájátszott.) Minden esetre úgy tűnt, mintha kibéreltük volna magunknak a helyet és ez vicces volt. 
Kellemes indiai zene szólt, nyugtató, füstölő illata kábította szagló szerveinket és az étterem összképét nézve keleti hangulat fogott el.


Hallgass a pincérre...

Mivel elsőre fogalmunk sem volt mivel kéne kezdenünk az indiai ételek felfedezését, a pincérnő segítségét kértük. Mint kiderült itt minden nagyon csípős, vagy enyhén nagyon. Szóval maradtunk az enyhén nagyonnál... vagyis csak én, mert Kyra inkább a látványra adott az étlap képeinél - "ne ítélj a külsőről" - így végül ő egy jó csípős ételt fogott ki magának.
अपने भोजन का आनंद लें!! (Hindi: Élvezd az ételed.)

Igyál Sharbatot és egyél Tandoori kenyeret.
Ételek: Achari csirke (enyhén csípős), jázmin rizzsel. A másik: zöldséges Biryani fokhagymás Naan-nal, ami egy tandoori kenyér. Megjegyzés: A kenyeret nem lehet elhibázni, mindegyik finom. (Több fajta is van.)
Italok: Felül: Mango joghurtos ital. Alul: SHARBAT! - limonádé szerű ital, rózsasziruppal. Mindkettő különleges volt. Megjegyzés: A sharbat isteni és frissítő. 
 
Desszertnek mangós és pisztáciás kulfi. Olyan, mintha jégkrém kockákat ennél. (A csípős ételek után lehűti belül a szátok az biztos.)
Készül a fotó. LOL
Végezetül egy kép Ganésáról, (jobb oldali, elefánt alak) aki az akadályok elhárítója, az anyagi jólét és az új kezdetek ura, illetve Síváról, a hinduizmus egyik fő istenéről, a "pusztító".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése