2017. február 11., szombat

Ha el akarsz veszni egy mély világban - Angyalok menedéke.

Anime ismertető.
Cím: Tenshi no Kinryoku
Kategória: Misztikus, Vallások, Testvér szerelem, Angyalok

Angel Sanctuary

Magyarul: Angyalok Menedéke. 1995-ben jött ki az első manga. Yuki Kaori mesterműve. Mély és goth stílus jellemzi.

 Mint az animék többségénél, ez is a manga alapján nyugszik. Sajnos csak egy OVÁ-t csináltak belőle, ami annyit tesz, hogy pár részes lett, szinte befejezetlen és a mangából sokkal több mindent megtudunk. Így tehát érdemes először vagy elolvasni a mangát, vagy utána nézni, hogy miről is van itt szó, mert az anime eléggé beledob a történet közepébe. 

Az Angel Sanctuary világa különböző vallásokat vesz alapul, több nézet is vegyül benne, épp ezért lenyűgöző. A reinkarnációtól kezdve a keresztény angyalokon át sok minden más is megtalálható benne, s mind ezt észre sem veszed, mert Yuki Kaori olyan zseniálisan egybeépítette ezeket. Emellett testvér szerelem is van benne, amit hihetetlen módon indokol a manga (az anime sajnos nem).  Kíváncsi vagy az indokra? Olvasd tovább, mert leírom...




Kezdjük az alappal. Ez a háttere az animében már kibantokott eseményeknek, de fontos tudni, hogy értsük... tehát itt kezdem a storyt:
Isten megteremtette  a nemtelen Adam Kadamont, a tökéletes, 6 szárnyú angyali lényt. Ám túl tökéletesre sikeredett, így ketté szakította, két angyallá, akik egymás ellentéteti és testvérei. A három szárnyú Alexiel a női oldal, az anyagi, az élet, a szépség és a három szárnyú Rosiel az anyagtalan, a férfi oldal, a formátlan. Mivel Alexiel testvérének nem volt alakja, így kérte istent, hogy formáljon neki. Isten formált is egy hasonló szép alakot, de egyezséget kötöttek, hogy nem érezhet Alexiel testvére iránt semmit. Eközben Michael arkangyal bátyja, Lucfer fellázad isten ellen és háború közeleg. Rosiel kéri testvérét, hogy ölje meg, mert úgyis végül elöregedne teste és formátlanná válna, de Alexiel képtelen megtenni, ezért csak "lehibernálja". Alexiel is fellázad isten ellen, mivel megtörte egyességét és megszerette testvérét, így találkozik Luciferrel, akit a lázadás során elkaptak és törölték az emlékeit és életeit, így szövetkeznek, hogyha Lucifer segít Alexielnek akkor majd ő elmondja, hogy ki is ő valójában. Persze Alexielt is elfogják és a legsúlyosabb büntetést kapja, lelkét örök kárhozatra ítélik, testét pedig kristályba zárják. Alexiel ember testei pedig minden életében tragikus halállal végződik. Lucifer pedig minden életében követi őt, csak mint Gabriel arkangyal is. 

Na és itt elérkeztünk az anime közepébe. Isten mély álomba szenderült, a mennyország 7 síkján és a földön pedig eluralkodott a káosz. Nem tudni ki jó és ki rossz, az angyalok elkorcsosult lényekké váltak, ártatlanokat is legyilkolnak. A történet főszereplője Setsuna, akinek van egy ikertestvére Sara. Ő külön él apukájával és édesanyja különös okból távol akar tartani a két testvért. 
 Setsunát a suliban folyton megverik, mert szőke, félig angol és bajkeverő szépfiú. Szerencséjére legjobb barátja Kira mindig leállítja azokat a diákokat. Az egyik ilyen esetnél, amikor összeverekszik velük Setsuna, Kira ismét közbelép és pont akkor érkezik meg a helyszínre Sara is és megdorgálja, amiért verekszik. Sara és Setsuna egyébként most se találkozhatnának, mint kiderül, így csak titokban futottak össze suli után. Ekkor tudjuk meg, hogy Setsuna többet érez testvére iránt, mint szeretet. Ezért rendesen el is ítéli magát és próbálja magát távol tartani a lánytól. De miért? Miért esik bele valaki a testvérébe? Itt a válasz: A két testvérben szunnyadó lélek valójában Alexiel (Setsuna) és Gabriel (Sara) arkangyal. Ugyan mostani életükben testvérek, valójában a mennyekben csupán két egymást szerető nemtelen angyal.


Idézetek belőle:

"Élj, ahogy élni akarsz és végül legyőzöd a sorsot."

"
A felnőttek értékrendje szerint szétválasztva csak jók vagy rosszak lehetünk. A szárnyainkat eltörték és beskatulyázták. Az iskolák tucatembert gyártó üzemek.” 



“ Gúnyolhatod azokat, kik szembeszállnak a sorsukkal. Még ha nem is győzhetnek, továbbharcolnak. Feladni maga lenne az árulás.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése